SEB naar Malta voor Connect2018

Zes studenten van ons Keuzedeel “Social Entrepreneurial Behaviour (SEB)” en zes ‘Retail Management’ studenten van de Friese Poort zijn in Malta aan het werk voor het project Connect2018. Dit als onderdeel van activiteiten omtrent de Culturele Hoofdstad van Europa LF18 & Valletta. De studenten hebben een paar productieve dagen achter de rug, maar ze hebben ook veel plezier gehad. Meer weten? Lees door!


Connect 2018?

Connect 2018 is een samenwerkingsproject tussen MCAST, Friese Poort en Friesland College. Het doel van het project is om content (beelden en tekst) bij elkaar te krijgen van alle projecten waaraan onze scholen hebben samengewerkt. Dit om de ‘verbindingen’ tussen onze scholen, studenten, en steden zichtbaar te maken. Een maand geleden, terug in Nederland, hebben de leerlingen een marketing plan uitgewerkt en de eerste stappen met de uitvoering gemaakt. Nu is het echt showtime.

Dag één:

De studenten begonnen op maandag en werden ontvangen met een warm welkom en een introductie van Mcast  gegeven door Melanie Mizzi (Project Manager & Deputy Director), Martina Vella  (lerares, harde werker, en een super dame). Ook hadden ze een zeer informatieve les over de geschiedenis van Malta gepresenteerd door the one and only Christian Debono (Programmes Coordinator Int. Office).

Daarna hadden was er een lekkere lunch met de gastheren, én met de MCAST studenten waarmee de student al eerder hebben samengewerkt in Nederland. Bij de lunch zaten heerlijke Maltese snacks, drinken.. en in het goede gezelschap ging de tijd snel.

Vervolgens gingen zij en onze gezant op Malta (Stanko Zeljak) aan het werk.  Tijdens een productieve meeting tussen Stanko en MCAST collega’s is er besloten om blijvend samen te werken in de toekomst, en dan ook met een geheel nieuwe opzet. Details volgen nog.

De studenten hebben overleg gehad en besloten samen om toch een nieuw plan te maken voor de activiteiten van de komende weken. Dit hebben ze vlot gedaan, en zo konden ze de volgende dag direct aan de slag. Hun hoofddoelen:

  • alle samenwerkingsprojecten tussen onze scholen in beeld en onder woorden brengen, en vervolgens posten op www.connect2018.com (TEAM 1)
  • Dagelijks promotieactiviteiten uitvoeren op de social media kanalen (volg ze op facebook!) en hun boodschap op andere platforms verkondigen (TEAM 2)
  • Een promo filmpje maken van de ervaringen hier op Malta die tentoongesteld kan worden tijdens de multiplier even in September, in Valletta. Én, beeldmateriaal creëren dat dagelijks gedeeld kan worden op de social media (TEAM 3)

Dag twee:

…is productief geweest, de studenten waren gefocust hun werk aan het doen. Groep 1 begon met bellen en mailen, groep 2 heeft de social media geupdate en meer informatie gekregen en gevraagd van groepen 1 en 3. Groep 3 was druk bezig met redactie van video’s en foto’s en het maken van nieuw materiaal. Ze zijn op dreef!

Tussen de werksessies door kregen de studenten een les in ondernemerschap, onderwezen door Claudette Pace. Na twintig minuten  ‘talking shop’, besloten we het Connect2018-thema in te gaan! Hoe? Door een energizer te doen genaamd “connecting stories”. In groepen van zeven gingen de studenten samen zitten om een ​​gek verhaal te bedenken dat volledig bestond uit fictieve of echte verhaalelementen. Elke student moest een deel toevoegen aan het geheel en we hadden enkele zeer creatieve resultaten. We hadden gruwelverhalen, dronken verhalen, crazy verhalen en echt cabaretier-niveau-storytelling. Het was leuk om de klas bij te wonen, over ondernemerschap te praten, en op een speels wijze te ‘verbinden’ !

Al met al een productieve en leuke dag hier op Malta!

 

Dag 3

Vandaag was een korte dag omdat de studenten een vrije middag hebben gekregen. Dat betekent dus wel..’een drukke ochtend’. Aan alle kanten werd er gebeld, gemaild, zijn er concepten uitgeschreven voor de video, de locaties gekozen, de social media geupdate. Er heerst ook een heel prettig sfeer in de groep,  de studenten weten elkaar te vinden. Erg fijn. En nu door!