HOOFDSTAD VAN CULTUUR, OPEN FOR BUSINESS.

 

Leeuwarden is nu officieel open als Europees Hoofdstad van Cultuur. Met een mooie ceremonie en een scala aan activiteiten in de stad zijn we sterk van start gegaan. Laten we nu genieten van al het moois en goede gastheren en gastvrouwen zijn. Maar laten we ook goed zakendoen.

Zakendoen? Ja. In de woorden van LOF (Leeuwarder Ondernemers Fonds), hoofdsponsor van de Culturele Hoofdstad, is dit een kans voor Friesland. Lees maar even mee…

Ons tijdperk verandert. De wereld is groter geworden, de samenleving meer divers. Het vergt een flinke dosis moed, creativiteit en verbeelding om met die veranderingen om te gaan. Leeuwarden-Fryslân 2018 pakt het Culturele Hoofdstad jaar daarom aan om de kop boven het maaiveld uit te steken. Om als provincie, land en Europa een ontwikkeling door te maken om van een mienskip naar een iepen mienskip te gaan. Door de kansen die zich voordoen te zien en te luisteren naar nieuwe inzichten. Door flexibel te zijn en je aan te passen zonder jezelf te verliezen. (LOF, 2018)”

De woorden van het LOF resoneren ook bij het Ondernemerscollege. Open zijn naar je omgeving, kansen zien, kansen nemen. Dit gedachtegoed staat centraal in ons onderwijsaanbod. Zo willen we studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt van morgen, en de arbeidsmarkt van morgen blijven voorzien van werknemers en ondernemers uit Friesland.

De Culturele Hoofdstad is dus open. Het is een kans om nieuwe ervaringen op te doen, mensen te ontmoeten, en ook om zaken te doen. Wij zijn er ook bij, en als Ondernemerscollege weten we waar ons prioriteit ligt.. Leeuwarden Is Open… Open For Business.

Bekijk hieronder nog de Aftermovie van het Openingsweekend LF2018