Keuzedelen Ondernemerschap op (werk)bezoek bij het provinciehuis.

De studenten van het Ondernemerscollege ervoeren het bijna als een mooi kerstgeschenk, de excursie in het Provinsjehûs die ze dinsdag 19 december aangeboden kregen. Na een uiterst welkome ontvangst wachtte hen een fascinerende rondleiding met als thema ‘innovatief werken’. 

De student-bezoekers deden naast vergaderzalen ook het hart van de Friese democratie aan: de prachtige ‘Steateseal’ (Statenzaal). Vergaderruimtes en ‘Seal’ vormen onderdeel van het enkele jaren geleden compleet gerenoveerde oude gedeelte van het provinsjehûs. Iedereen die het aanschouwt, is altijd weer onder de indruk, zo ook de studenten.
Daarna werd een kijkje genomen in het moderne gedeelte, waar flexplek-werken de norm is. Niemand heeft daar meer een eigen bureau en overal bevinden zich prachtig ingerichte werkplekken met de meest moderne apparatuur. Na de rondleiding mochten de studenten werken in de ‘parseromte’ (persruimte), op welke uitnodiging ze gretig ingingen.
Na afloop waren alle studenten danig onder de indruk en eensgezind in hun beoordeling: ‘Het was een supermiddag. Fantastisch keuzedeel, dat Ondernemerschap!’​