Ondernemerscollege ontvangt MBO-Raad.

 

​​Hoe krijgt ondernemerschapsonderwijs vorm in het mbo? Dinsdag 23 januari namen collega’s van roc’s uit alle delen van het land, vertegenwoordigd in het netwerk Ondernemen van de MBO-raad, een kijkje bij ons eigen Ondernemerscollege in De Kanselarij. Diverse medewerkers van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Economische Zaken en Klimaat schoven aan.

Het Friesland College participeert in strategische ontwikkelingen rond sterk Fries ondernemerschap. Met name door het accent te leggen op samenwerking en innovatie probeert het  ondernemerschapsactiviteiten binnen de diverse kennisinstellingen te inspireren en educatief te ondersteunen. Sonja Dijkstra, projectleider Ondernemerscollege, lichtte de visie van het Friesland College op onderwijs kort toe en bracht het brede scala aan activiteiten van het Ondernemerscollege over het voetlicht. Studenten van de keuzedelen Ondernemend vakmanschap zetten haar verhaal kracht bij door enthousiast een pitch te verzorgen. Docent Simon Kuipers lichtte de gehanteerde werkwijze en -vormen tijdens de keuzedelen toe. De bezoekers waren een en al aandacht.

Na een korte pauze en rondleiding door De Kanselarij  – ‘wat een mooie locatie’- vergaderde het netwerk kort. Vervolgens is met de gasten vanuit de ministeries van gedachten gewisseld over wat we als mbo met elkaar kunnen doen om blijvend te investeren in ondernemerschapsonderwijs. Een succesvolle middag, al was het alleen maar omdat de bezoekers flink onder de indruk waren van wat we met elkaar weten neer te zetten in het ‘hoge Noorden’.