Ondernemen! Jong geleerd…

Ondernemen doen we allemaal tegenwoordig want in een constant veranderende arbeidsmarkt moet iedereen  ondernemende vaardigheden inzetten. Hoe? Dat verschilt. Maar of je nou een eigen bedrijf begint, of bezig bent met ontwikkeling van je ondernemende vaardigheden als werknemer… bij het Ondernemerscollege krijg je vroeg ondersteuning.

Zo mocht het Ondernemerscollege onlangs aanwezig zijn bij de aftrap van de Jong Business Loge van sc – Heerenveen. In het voortraject heeft Sonja Dijkstra, projectleider van het Ondernemerscollege, regelmatig contact gehad met Rutger Brouwer van sc-Heerenveen. Het voelde dan ook super om te zien dat de sky box vol zat met ruim 40 jonge ondernemers, waaronder twee oud FC studenten, Mark Woortmeijer en Michael Dijkstra en twee student ondernemers van het CIOS. Prachtig initiatief! En dat bedoelen we dus… Een initiatief dat jonge ondernemers ondersteunt en eert, daar sluiten we graag bij aan. Hoe eerder we er bij zijn voor de jonge ondernemers hoe meer steun ze ervaren in hun omgeving, en die blijvende impuls is belangrijk.

Ook het ondernemend gedrag als vaardigheid krijgt bij het Ondernemerscollege de nodige aandacht. Met het keuzedeel Social Entrepreneurial Behaviour zijn Ondernemerscollege studenten elke week weer bezig met het beter worden in ondernemendheid. Zo ook vorige week toen ze de straat op gingen om te peilen wanneer duurzame producten en services de voorkeur krijgen boven de niet duurzame producten. Denk aan gewone chocola vs Tony Chocolonely. Meer daarover lees je hier.

Het is belangrijk ondernemerschap en ondernemende vaardigheden te ontwikkelen, dat behoeft weinig uitleg. En hoe eerder we er bij zijn en hoe meer we er aan doen, hoe beter. En zo dragen we ons steentje bij voor onze studenten, voor jonge ondernemers in de breedte, de regio, en voor Friesland.