Oriënteren op Ondernemerschap doe je zo.

De nieuwe ronde van Keuzedelen is van start! En daarmee ook vier groepen van Oriëntatie op Ondernemerschap, één van onze Keuzedelen. Studenten van Sabine Sijbesma laten ons hieronder zien hoe je, student of niet, snel meer te weten komt over wat ondernemers beweegt en in beweging houdt.

JE HEBT HET ZO GEDAAN

En de ingrediënten zijn simpel: je bedenkt wat voor ondernemingen je interessant vindt. Je bereidt een aantal vragen voor waar jíj een antwoord op wilt. Én, dan ga je de antwoorden halen! Op pad dus. Niet te veel nadenken, gewoon doen. De studenten hebben zelf ook een video gemaakt, ter bewijsvoering. Misschien ook leuk voor jezelf, dan kun je het achteraf ook bekijken.

Brownies & downieS

Deze groep studenten is op bezoek geweest bij Brownies & downieS en heeft Robin Alkema (mede-eigenaar) geïnterviewd. Overigens niet de eerste keer dat onze studenten hun een bezoek komen brengen. Vorig jaar hebben SEB studenten een city-tour georganiseerd voor internationale gasten van het Claim Your Future (CYF)  project. CYF zoekt regionaal naar voorbeelden van sociaal ondernemerschap en innovatie. Brownies & downieS is nou eenmaal een mooi voorbeeld van ‘commercie meets sociale missie’. Daarom gunnen wij hun ook graag wat meer aandacht. En die pakken ze dan geheel in Brownies & downieS stijl al gapend en grappend!

Bij deze willen we Robin Alkema ook bedanken voor de interview en zijn aanstekelijke enthousiasme! En Jelle, bedankt voor je geduld 😉