Keuzedelen Ondernemerschap

Met ingang van schooljaar 2016-2017 zijn de keuzedelen ingevoerd binnen het Friesland College. Een mbo-opleiding bestaat uit een kwalificatie en één of meer keuzedelen. Voor de keuzedelen staat 240 uur per jaar. Het keuzedeel is een verrijking van de kwalificatie. Hiermee kan de student zijn vakmanschap verbreden of verdiepen. Het keuzedeel is een verplicht onderdeel binnen de opleiding. Studenten die starten in het nieuwe schooljaar volgen in hun opleiding een groot aantal beroeps specifieke vakken die hen voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij de opleiding. Naast de standaardvakken, is er in de opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kan een deel van de opleiding zelf ingevuld worden. Vanuit de opleiding worden keuzedelen aangeboden waaruit een keuze gemaakt kan worden Dat kunnen keuzedelen zijn waarmee studenten zich verder kunnen specialiseren in het beroep of keuzedelen die studenten voorbereiden op een volgende opleiding. Bijvoorbeeld een opvolgende opleiding binnen het mbo of een hbo-opleiding.

Wie na de opleiding aan het werk gaat, kan zich met de keuzedelen onderscheiden van de mede-studenten. Iedereen kan zich in een ander onderwerp hebben verdiept.

Als studenten na de opleiding een volgende mbo-opleiding willen gaan doen of starten met een hbo-opleiding is het slim om tijdens de opleiding te kiezen voor keuzedelen die daarop voorbereiden. De keuzedelen die studenten gedaan hebben, kunnen in de volgende opleiding zorgen voor vrijstellingen of kunnen zorgen voor een makkelijkere start.

Voor het onderdeel Ondernemerschap zijn er vier keuzedelen ontwikkeld.

Het betreft hier

Heb je als docent interesse om je eigen ondernemende vaardigheden te ontwikkelen? Wil zelf een keuzedeel volgen of wellicht een keuzedeel geven? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.