Wat kan ik doen?

Als docent van het Friesland College kun je ook gebruik maken van onze diensten, netwerk, internationaliseringsmogelijkheden, enzovoort. Maar ook kun je je studenten verwijzen naar onze activiteiten, keuzedelen enzovoort. Wil je meer weten? Mooi, je kunt het zelf ontdekken door de links te volgen in ons ‘docenten’ menuknop! Maar, hieronder hebben we ook een handig overzicht voor je gemaakt van alle mogelijkheden.

Keuzedelen volgen (deel- of voltijd)

Als docent van het Friesland College kun je de ondernemerschapskeuzedelen volgen. Dus wil jij je ‘ondernemend gedrag’ eens even updaten? Dat kan via het keuzedeel ‘Ondernemend gedrag’. Overweeg je om een eigen bedrijf te starten en wil je eerst kijken of het ondernemen iets voor jou is? Dan kun je ‘Oriëntatie op ondernemerschap’ volgen, enzovoort. Kijk gerust verder bij ons ‘leeraanbod keuzedelen’ voor docenten.

Workshops ‘ondernemerschap’ van Inqubator volgen

Via Inqubator, een organisatie die Startups op weg helpt, organiseren we regelmatig workshops. Vaak zijn deze ook openbaar. De workshops gaan over verschillende onderwerpen: een businessplan maken, pitchen, bedrijfsvormen kiezen, netwerken, enzovoort. Als je kijkt bij onze evenementenkalender  zie je een overzicht van de aankomende workshops. Daar zie je ook gelijk of ze openbaar zijn, en kun je je direct aanmelden!

Studenten verwijzen

Ken je studenten die een bedrijfje hebben maar nog niet echt weten hoe ze hun zaak kunnen optimaliseren? Of juist studenten die overwegen of ze een bedrijfje zullen beginnen of niet? Of, weer anders, ken je studenten die wat training kunnen gebruiken om beter te begrijpen welke ondernemende vaardigheden ze al beheersen en welke ze nog kunnen ontwikkelen? Wij hebben keuzedelen die bij al die behoeften passen, en nog meer. Wat dat betreft heeft het Ondernemerscollege een sterk onderwijsaanbod en is onze aanpak praktijkgericht! Helemaal conform de visie van het Friesland College. Je kunt de studenten naar ons verwijzen. Wij gaan graag een gesprek met ze aan over wat ze het beste kunnen doen. Ook kunnen ze dat alleen of samen met jou ontdekken door simpelweg op onze pagina voor studenten te kijken.

Internationalisering

Voor zowel studenten als docenten willen we internationale ervaringen faciliteren. Denk aan uitwisselingsreizen, gastsprekers, meedenken over events, netwerken opzetten in het buitenland. Als het maar met ondernemerschap en ondernemendheid te maken heeft. Dat is onze core business. Dus als je op zoek bent naar een internationaal traject, ervaring, kans… treed vooral in contact. Je bericht komt bij onze front-desk terecht en wordt snel opgepakt.