Keuzedeel Ondernemend gedrag

Ondernemend gedrag (niveau 1&2)

Vind jij het belangrijk om succesvol te zijn? Je kansen optimaal te benutten en het beste uit jezelf halen? Maak dan kennis met het  keuzedeel “Ondernemend gedrag”. Bij dit keuzedeel ligt de focus op initiatief nemen, creatief denken en op de ontwikkeling van een professionele, ondernemende werkhouding. Je gaat werken aan ondernemende vaardigheden en ontdekken hoe jij je sociaal en maatschappelijk nog verder kan ontwikkelen en onderscheiden.

Waarom dit keuzedeel?

In de huidige arbeidsmarkt wordt ondernemend gedrag steeds belangrijker. Niet alleen voor zelfstandig ondernemers, maar ook voor werknemers in loondienst. Werknemers met een ondernemende houding hebben een grote toegevoegde waarde op de ontwikkeling van een organisatie. Ze blijven op de hoogte van trends en ontwikkelingen en denken mee op het gebied van innovatieve vraagstukken en oplossingen. Daarom zijn ondernemende vaardigheden een belangrijk selectiecriterium bij het invullen van vacatures en een belangrijke succesfactor tijdens je carrière. Maar ook privé kun je er wat mee. Denk daarbij aan vragen als: ‘maak ik goede keuzes in mijn vrije tijd, neem ik voldoende  initiatief, kom ik op voor mijn belangen en in hoeverre hou ik rekening met anderen’.

Naast de behoefte aan ondernemende werkhouding is er ook een maatschappelijke en economische vraag naar mensen die sociaal denken en sociaal gedrag tonen. Werknemers met een sociale werkhouding voelen zich vaak meer betrokken bij hun organisatie en dragen meer verantwoordelijkheid in hun werk. Zij hebben ook een duurzamere visie op zakendoen omdat zij bijvoorbeeld meer rekening houden met de maatschappij en het milieu. Tevens ben je privé geholpen bij  een sociale en ondernemende houding. Want wie een goed sociaal netwerk wil hebben moet er wel wat voor over hebben en bewust mee aan de slag gaan!

Hoe werkt het?

Tijdens het keuzedeel “Ondernemend gedrag” ga je zowel zelfstandig als in een groep aan de slag. Aan de hand van rollenspellen, testen, groepsopdrachten en een stukje theorie leer jezelf nog beter kennen. Je ontdekt waar je talent ligt, hoe je functioneert in een team en wat je sterke en minder sterke karaktereigenschappen zijn. Je gaat werken aan je sociale en ondernemende vaardigheden zodat je je talenten optimaal kan benutten tijdens je studie, stage, verdere loopbaan en in je privé leven.

Wil je dus meer uit jezelf halen? Uit je school, je hobby’s en je werk? Schrijf je dan in voor het keuzedeel “Ondernemend gedrag” en word wie je wilt zijn. Dit keuzedeel is een samenwerking tussen het FC Talencentrum en School voor Commercie & Dienstverlening. Voor niveau 1&2 is de module in het Nederlands. Mocht er behoefte/vraag zijn dan kunnen bepaalde onderdelen in het Engels worden gegeven.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE.

Titel:   Ondernemend gedrag

Start:   september 2017

Tijd:     dinsdag of donderdagmiddag (13.15 – 17.15)

Plaats: Heerenveen of Leeuwarden

Uren:   240

Gewenst niveau: 1, 2

Toelatingseisen: let op dat je bij je keuze rekening houdt met je niveau. Deze keuzedeel wordt aangeboden voor niveaus 1&2, en 3&4. Met andere woorden… als je een niveau 1 of 2 student bent, kies dan ook de ‘niveau 1&2’ versie van het keuzedeel

Materiaal: Bring your own device

Kosten leermiddelen: geen

Examinering: om deel te nemen aan je examen moet je portfolio met een voldoende zijn beoordeeld. Je examen is een proeve van bekwaamheid via een peerassesment. Dat houdt in dat je aan drie studenten een pitch geeft, en vervolgens een aantal vragen antwoordt die je van studenten en docenten krijgt over je pitch

 

© Copyright - Ondernemerscollege | Friesland College