Keuzedeel Ondernemend vakmanschap

Ondernemend vakmanschap (niveau 1&2)

Een eigen zaak starten? Voor je zelf beginnen als zzp’er? Of ben je al ondernemer?

In het keuzedeel “Ondernemend vakmanschap” leer je alle kneepjes van het vak rondom het opzetten van een eigen zaak. Je ontdekt wat jouw passie is en hoe je hiermee kan ondernemen. Je gaat aan de slag met het schrijven van een marketingplan, het ontwerpen van visitekaartjes, het zoeken naar de juiste communicatiekanalen, het in kaart brengen van je doelgroep tot écht boekhouden. Als je dit programma hebt afgerond weet je alles over zelfstandig ondernemen en kan je zo van start met je eigen onderneming. Het keuzedeel is geschikt voor studenten die al aan het ondernemen zijn of studenten die al serieuze plannen in die richting hebben.

Naast een theorie en praktijkprogramma bestaat het keuzedeel “Ondernemend vakmanschap“ uit een aantal inspirerende workshops en bijeenkomsten. Deze helpen jou bij een succesvolle start van je eigen onderneming en zijn ontwikkeld door specialisten uit de praktijk. Zo leer je alles rondom succesvol netwerken, online profileren via social media, het werken met een Business Canvas Model, maar ook alles rondom de wereld van patenten en octrooien. Het accent van dit keuzedeel ligt bij leren, doen en ervaren!

Je eigen onderneming in de praktijk brengen of verder uitbreiden? We helpen je verder met een eigen werkplek, professionele begeleiding en de introductie bij verschillende netwerken en ondernemers. Voor dit keuzedeel maakt het Ondernemerscollege gebruik van de lesmodules van Jong Ondernemen Nederland en werkt ze samen met Inqubator Leeuwarden. Inqubator Leeuwarden is dé hotspot voor studentondernemers, startups en professionals. (http://inqubator.nl)

Dus hou je van een uitdaging, praktisch bezig zijn en wil je uitzoeken of er een succesvol ondernemer in jou schuilt? Kies dan voor het keuzedeel “Ondernemend vakmanschap”.

PRAKTISCHE INFORMATIE.

Titel:   Ondernemend vakmanschap

Start:   september 2017

Tijd:     dinsdag of donderdagmiddag (13.15 -17.15)

Plaats: Heerenveen of Leeuwarden

Uren:   240

Kosten: € 30,00 (Licentie ‘Zeker van je zaak’)

Gewenst niveau: 1, 2

Toelatingseisen: voor dit keuzedeel moet je ondernemende plannen hebben of met een eigen onderneming bezig zijn. Dit moet je vervolgens schriftelijk toe lichten. Stuur een mail naar  s.kuipers@fcroc.nl Samen kunnen we dan bekijken of dit keuzedeel aansluit bij jou plannen en ambities.

Materiaal: Bring your own device

 

© Copyright - Ondernemerscollege | Friesland College