Keuzedeel Oriëntatie op ondernemerschap

Oriëntatie op ondernemerschap

Wil jij je ondernemende kwaliteiten ontwikkelen en ontdekken of zelfstandig ondernemerschap iets voor jou is? Maak dan kennis met het keuzedeel “Oriëntatie op ondernemerschap”.  Dit keuzedeel is gericht op het ‘proeven’ aan ondernemerschap. Je maakt kennis met de basisbeginselen van ondernemen en de verschillende ondernemingsvormen. Denk hierbij aan: ‘hoe kan ik een onderneming starten’, ’hoe kan ik een onderneming runnen’ en ‘past het ondernemerschap wel of niet bij mij?’

Met deze vragen ga je aan de slag zodat ook jij kan ontdekken of jij het in je hebt om (zelfstandig) ondernemer te worden. Je maakt kennis met de praktijk, ontmoet inspirerende ondernemers en leert alles rondom online profilering en netwerken.

Ook als je niet direct ondernemer wil worden, is dit keuzedeel zeker interessant. In dit keuzedeel proef je niet alleen aan startend ondernemerschap maar proef je ook aan ondernemend werknemerschap. In de huidige arbeidsmarkt vragen steeds meer werkgevers om werknemers die ondernemend zijn, die oplossingen bedenken voor branchegerichte problemen, die meedenken, die samenwerken, die kritisch kunnen denken en flexibel zijn.

Bij afronding van het keuzedeel “Oriëntatie op ondernemerschap” heb je meer inzicht gekregen in je eigen ondernemendheid, weet hoe je een onderneming moet starten en heb je ontdekt of startend ondernemerschap iets voor jou is.

Wil je dus ook werken aan je ondernemende vaardigheden of je oriënteren op zelfstandig ondernemerschap? Dan is dit is dit keuzedeel echt iets voor jou!

PRAKTISCHE INFORMATIE.

Titel:   Oriëntatie op ondernemerschap

Start:   september 2017

Tijd:     dinsdag of donderdagmiddag (13.15 – 17.15)

Plaats: Heerenveen of Leeuwarden

Uren:   240

Gewenst niveau: 3, 4

Toelatingseisen: n.v.t.

Materiaal: Bring your own device

© Copyright - Ondernemerscollege | Friesland College