3 manieren om leerlingen te motiveren via hun mobieltje

Hoe zorg je voor meer dynamiek en interactie in de klas? Hoe krijg je je leerlingen aan de praat? Bijvoorbeeld door je lesstof op een andere manier aan te bieden. En je leerlingen te laten werken op hun mobieltje. Dan kunnen deze drie tools je helpen.

  1. Kahoot

Met Kahoot maak je zelf een digitale quiz. Leerlingen geven antwoord op vragen uit de quiz met hun mobieltje (of laptop of tablet). Jij krijgt meteen inzicht in wat je leerlingen wel en niet weten en waaraan je extra aandacht moet besteden. Het competitie-element is aantrekkelijk voor leerlingen. Na iedere vraag zie je een tussenstand. De snelheid waarmee de leerlingen antwoorden is ook bepalend voor het aantal punten dat een leerling krijgt.

  1. Padlet

Met Padlet kun je informatie delen. Je zet je Padlet open voor iedereen of voor een groep die je selecteert. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld (met hun mobieltje) hun antwoord of ideeën delen. En dat deel je dan weer via het digibord. Alles wat er op je Padlet staat kun je exporteren als een PDF- of een Excel-bestand.

  1. Powtoon

Met Powtoon maak je op zelf animaties op een makkelijke manier. Zo’n animatie kun je bijvoorbeeld inzetten als instructie of samenvatting. Leerlingen kunnen de animaties zelfstandig voor, tijdens of na de les bekijken. Zo kun je inspelen op niveauverschillen en kun je flipping the classroom toepassen.

 

Bron: Maak werk van onderwijs