Albert van der Meulen

Ik ben Albert van der Meulen en ik kom oorspronkelijk uit Heerenveen, ik woon nu in IJlst. Mijn achtergrond is pedagogische academie en bachelor Nederlands en Fries. Mijn drive in het onderwijs is het vormgeven van onderwijsleerprocessen en daarin elke dag een stukje beter in worden. Naar docenten toe betekent dit dat ik ze bewust wil laten worden wat ervoor zorgt dat studenten gemotiveerd aan de slag kunnen zijn en voor studenten betekent dit dat ze vooral veel uit zichzelf moeten halen. Mijn slogan hierbij is ‘’het gaat er niet om om zoveel mogelijk kennis in de student te stoppen, de uitdaging is er zoveel mogelijk uit te halen.’’

Binnen het Friesland College ben ik werkzaam als medewerker bij de dienst Onderwijs, Personeel en Innovatie (OP&I). Mijn relatie tot het Ondernemerscollege is dat ik in het kader van het invoeren van keuzedelen belast ben geweest met het schrijven van de content van het keuzedeel Oriëntatie op ondernemerschap. (K.0080)

Als het gaat om ondernemerschap begeleid ik docenten in het vormgeven van de leerprocessen en werkprocessen die passen bij ondernemerschap en verzorg ik zelf geen les.