Jeffrey Meijer – Friesland Boeit

Wat voor bedrijf heb je en wanneer ben je het gestart?
Ik heb een bedrijf in serious gaming. Ik geloof in spelenderwijs leren. Ons hoofdproduct is de Esch Cape, een mobiele escape room welke we op kunnen bouwen op locatie. Escape Rooms zijn normaal gesproken puur entertainment, mijn bedrijf heeft daar verandering in gebracht door er een hr tool van te maken welke door grote bedrijven worden ingehuurd om medewerkers of studenten te trainen of opleiden.

Lees meer: http://frieslandboeit.nl/esch-cape

Wat voor studierichting heb je gevolgd op het Friesland College en waarom heb je voor deze richting gekozen?
Detailhandel ondernemer. Mijn vader en oom zijn ondernemers. Beide in de (detail) handel. Ik heb als jongere veel bij hun bedrijven gewerkt en vond dat altijd fijn, omdat ik als jonge jongen al veel werkzaamheden in die bedrijven heb kunnen doorlopen heb ik mijn opleiding versneld kunnen doen en ben ik doorgestroomd naar de NHL opleiding HRM. In mijn stages bij de HEMA, V&D en Blokker heb ik veel leidinggevende functie kunnen ervaren waar ik nu nog steeds veel aan heb. Ik was bijvoorbeeld als stagiair leidinggevende van de stagiaires binnen deze organisaties, waardoor ik veel verantwoordelijkheden kreeg en oplossingsgericht te werk moest gaan. Ook de omgang met mensen in die organisaties hebben me veel bijgeleerd.

Wat zijn je leukste herinneringen aan het Friesland College en wat zijn de meest leerzame?
De mooiste herinneringen zijn de lessen die je ogen doen openen, lessen over marketing bijvoorbeeld waarvan ik toen niks wist, maar door die lessen nu nog toepas in mijn eigen bedrijf.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?
Ik zag kansen in een markt die ik interessant vind met mensen waarmee ik graag samenwerk. Ik ben er ingerold. Eigenlijk wilde ik helemaal niet eigen ondernemer worden, ik ben door gaan leren zodat ik het bedrijfsleven in kon gaan. Elke maand 36uren werken en aan het einde van die maand mijn salaris, terwijl mijn vader en oom altijd bereikbaar moesten zijn bijv. Ondernemer ben je altijd, niet 36uur per week, dat moet je willen en wilde ik in eerste instantie niet direct. Nadat ik ben afgestudeerd ben ik gaan werken, een goede functie en mooi loon. Toch liep soms tegen beperkingen aan. Nu kan ik alles zelf bepalen, dingen waar ik niet goed in ben of niet leuk vind besteed ik uit. Beslissing neem ik snel, in overleg met mijn collega’s in mijn bedrijf. We zijn heel kritisch en zijn constant in ontwikkeling, al onze producten vernieuwen en verbeteren we dagelijks. Dat doen we direct als we dat constateren en de mogelijkheden daar zijn, daar gaan we niet uren over vergaderen. We doen wat het beste is voor het product en de klant, dat anderen daardoor enthousiast worden over de producten die wij leveren vind ik het mooiste, daar doe ik het voor. Het proces van idee naar een enthousiaste tevreden klant over eenproduct is het meest tof. van papier tot product.

Had je een voorbeeld ondernemer of andere inspiratiebron?
Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie, voorbeelden genoeg voor mij. Dr Jelle Dijkstra (gedeeld Leiderschap) heeft me geïnspireerd over zijn denkwijze, waarvan ik vind dat dat heel normaal in organisaties zou moeten zijn, maar in de praktijk lastig is. Met mijn producten en trainingen probeer ik bij te dragen aan een effectievere organisatievorm. Geïnspireerd wordt ik elke dag door mensen die vanuit hun eigen discipline ‘ergens’ enthousiast over zijn, het liefst vanuit een discipline waar ik (nog) niks van weet.

Wat waren je mooiste en zwaarste momenten als ondernemer?
Mooiste moment, is het moment dat je je idee echt gaat toepassen. Wat eerst op papier en in onze gedachtes zat is nu gelukt. Na drie maanden werd mijn bedrijf genomineerd en finalist bij DEHET jonge lwd onderneming vh jaar, dat is een mooie erkenning. We hebben daar een boost door gekregen (bijv door de media aandacht), waardoor we sneller dan verwacht opdrachtgevers kregen en konden groeien. Door de groei kunnen we opdrachtgevers steeds meer bieden. Na 1 jaar is er een artikel van 3 bladzijdes gekomen in het grootste hr magazine van Nederland. Dat was vorige maand en wederom een erkenning voor ons werk en proces waarin we nu zitten.

Zware momenten heb ik nog niet gehad. We zitten met ons bedrijf nu in een luxe positie dat we van ons bedrijf kunnen leven en opdrachtgevers zichzelf aanbieden doordat ze via via van ons gehoord hebben.

Wat maakt jouw bedrijf uniek? Wat is jouw/jullie bedrijfsfilosofie?
Simpelweg dat er in de wereld 10.000 Escape rooms zijn en wij de enige zijn met een theoretisch analyse model, waardoor we niet alleen het entertainment kunnen aanbieden maar ook het educatieve gedeelte. Dat is interessant voor de klant, maar ook voor ons, omdat we hierdoor meer verdienmodellen hebben.

We zijn zeer gericht op het verbeteren, vernieuwen en verbinden. We willen steeds weer nieuwe dingen leren en ontdekken, waarna we die kunnen toepassen in ons bedrijf of persoon.

Wat zijn je ambities?
Dat we nieuwe oplossingen en nieuwe concepten succesvol blijven bedenken en opzetten. Dat onze creativiteit, enthousiasme en doorzettingsvermogen onze kracht blijft.

Zakelijk is de stap in boekjaar 2 dat we meer bekendheid krijgen in Nederland en dus ook buiten Friesland.

Wat zijn je tips aan startende studentondernemers van het Friesland College?
Doe altijd iets meer dan er verwacht wordt, dan bied je volgens mij altijd kwaliteit. Op school leer je veel, maar ook naast school kan je op een leuke manier jezelf ontwikkelen. Ik heb bijvoorbeeld veel geleerd als voetbaltrainer. Ik leerde oa tactisch te denken, omgaan met mensen, voor een groep te spreken. Doe dus naast je school ook bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

Wat zijn de eigenschappen van een succesvolle ondernemer volgens jou?
Naast het kunnen bedenken van een goed concept: energie, doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid, leiderschap, serendipiteit, draagvlak creëren.