Bijspijkeren tijdens deze downtime!

Maak van de gelegenheid gebruik om nieuwe vaardigheden op te doen! Hier vind je een lijst van de beste online leerplatformen om cursussen te volgen tijdens deze downtime.

Udemy
Udemy is zeker een van de beste online cursusplatforms ter wereld en is een goede keuze als je op zoek bent naar een zeer grote catalogus van cursussen voor een redelijke prijs. Het biedt voor elk wat wils, van business development, financiën en boekhouding tot ontwerp, marketing en kantoorproductiviteit.

Skillshare
Skillshare behandelt elk denkbaar onderwerp en omvat cursussen over een groot aantal technische onderwerpen, zaken doen en ondernemen, programmeren, maar ook schrijven, schilderen, personal branding en andere creatieve onderwerpen. In tegenstelling tot Udemy, waar je voor elke cursus afzonderlijk betaalt, werkt Skillshare op een abonnementsmodel.

LinkedIn-leren
Als je al op LinkedIn zit en actief op zoek bent naar een baan, heb je hoogstwaarschijnlijk je Premium abonnement – een maandelijks of jaarlijks bedrag – geactiveerd, dat ook toegang geeft tot talrijke online cursussen. De meeste cursussen zijn van hoge kwaliteit en variëren van korte cursussen op beginnersniveau tot diepgaande specialistische opleidingen zoals bijvoorbeeld ‘Groeihacken’ of ‘Manager worden’.

Coursera
Coursera is een zeer populair platform en staat bekend om zijn waarde en prestige omdat het samenwerkt met topuniversiteiten over de hele wereld die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de cursussen. Het wordt beschouwd als een van de meest professionele online leerplatforms die er zijn en aangezien deze partnerinstellingen zelfs volledige masterdiploma’s in verschillende disciplines aanbieden, krijg je een certificaat van gerenommeerde universiteiten en niet alleen een “Coursera-graad”. Hoewel veel Coursera-cursussen volledig gratis toegankelijk zijn, zul je toch moeten betalen als je het officiële certificaat wilt ontvangen. 

FutureLearn
Dit Britse leerplatform biedt een topselectie van online diploma’s en gratis certificeringscursussen, beschikbaar op mobiel, tablet of desktop.

Succes, team MBO Inqubator