Serious Learning

Geld ophalen voor Serious Request én werken aan je ondernemende vaardigheden. Studenten van het keuzedeel Sociaal Ondernemend Gedrag did it. Als beloning voor het goede werk werd hun bezoek aan Apeldoorn een waar feestje.

Ze zijn zichtbaar voldaan en trots als ze achter de dranghekken, om het glazenhuis heen, naar buiten lopen en samen poseren voor een foto. Leuk om ze zo te zien! Wat kan leren belonend zijn in een modern en praktijkgestuurd jasje. De opbrengst? Bijna €500 voor het goede doel,  een live interview van twee minuten voor NPO, drie maanden intensief samenwerkend leren, en een onvergetelijke ervaring.

Al Doende Leert Men

De studenten van Sabine Sijbesma zitten sinds oktober in dit praktijkgestuurde project. Helemaal in de stijl van het Friesland College.  Ze hebben er zelf voor gekozen om voor Serious Request aan de slag te gaan. Ze werkten in een team van roulerende managers, uitvoerders, secretarissen… Na elk college reflecteerden ze op de toegepaste ondernemende vaardigheden. Ze stuurden elkaar aan en gaven elkaar ook eerlijk feedback op werkhouding en afspraken.  Zo geven we aan het Ondernemersollege graag vorm aan ons onderwijs, en het keuzedeel Sociaal  Ondernemend Gedrag is daar een goed voorbeeld van. Sabine Sijbesma, onze docent, heeft zich met name als een coach opgesteld in dit project en alleen bijgestuurd waar dat echt nodig was. Chapeau voor de studenten en Sabine voor een mooi project met een bijzonder mooie afsluiting in Apeldoorn. Kers op de taart!

 

There’s More

Ook studenten van het Engelstalige keuzedeel ondernemend gedrag ( www.seblings.net ) hebben meegedaan aan het ophalen van geld voor het goede doel! Ze hadden wat minder minder tijd om er in te komen omdat de actie één van de zeven SEB opdrachten is, but they sure gave it a go. Met € 150,00  op zak zijn ze naar Apeldoorn afgereisd en waren dan ook heel erg tevreden met hun ‘short, sweet, but serious‘ ervaring!

Special Thanks: Albert van der Meulen

Albert van der Meulen is het didactisch hart van het Ondernemerscollege. Wanneer je als docent steun nodig hebt om je lessen op een andere manier in te richtten, dan ben je bij  Albert op het juiste adres. En dan krijg je er ook altijd een lading aan pep-talks en aanmoediging gratis bij. Maar Albert is ook de in house vlogger & journalist van de keuzedelen. Om de zoveel tijd komt hij met de iPad op bezoek, en legt even de sfeer en leerindrukken vast voor de Facebookpagina van het Friesland College Keuzedelen.  Dank Albert voor al het professionele ondersteuning en het vastleggen van deze mooie dag! You rock.