TRENDSH/P TALENT IN ÉÉN WOORD? MEER.

Jildou @ Trendship, met de Microsoft Hololens @ ING Bank R&D stand.

Want daar smaakt het naar. Een gave evenement, en gaaf dat wij als  Ondernemerscollege – Friesland College er bij waren met bijna honderd studenten. Sparkelende sprekers, indrukwekkende setting, en een boeiende Playground met de laatste tech. TRENDSH/P is echt een ‘keeper’ wat ons én onze studenten betreft.

Veel collega’s van het Friesland College waren al bekend met Trendsh/p. Vaak zijn ze er al geweest op eigen initiatief of op uitnodiging van hun netwerk. Één ding hebben alle collega’s wel gemeen: ze zijn er enthousiast over. Zonder uitzondering.

En terecht. Trendsh/p- Talent levert wat het belooft… een ochtend vol inspiratie en know how over ondernemerschap en innovatie. Boeiende sprekers als Tim van der Wiel (Go Spooky) en Steven Uitentuis (Swapfiets) weten de publiek goed mee te nemen in hun ondernemerschapsreis, en Omar Kbiri (Maak) weet zijn passie en nodige ondernemers-sluwheid goed te etaleren. Maar het is vooral young Tim (20 jaar) die de aandacht pakt van de studenten. Jongste van het stel, sympathiek, nuchter,  en allemaal hangen we aan zijn lippen.  Relatable en levensecht… ‘hij wist waar het over ging, zei nuttige dingen, en.. hij is super jong..’.

Tim kreeg overigens ook veel vragen van de publiek, en op een gegeven moment liep onze eigen Jildou (ook boven afgebeeld met de Microsoft Hololens) naar het podium toe om hem maar face to face een vraag te stellen (volgende keer wel gelijk de microfoons voor de publiek regelen, eh Trendship? 😉 ).

Tim & Jildou, in the spotlights.

Na de sprekers kreeg iedereen ruim de gelegenheid om de ‘Playground’ te bezoeken. Een grote hal met dertigtal stands van startups en andere bedrijven die hun innovatieve ideeën en technologieën kwamen etaleren. Voor ieder wel wat, maar vooral voor mensen die van technologie houden of zelf een zaak hebben in een redelijk bevorderd fase.

Al met al, een super inspirerende ochtend. Echt. Het smaakt naar meer. We kijken nu al uit naar volgend jaar!

Wat we nog als tip hebben gehoord van de studenten, is dat niet alle sprekers altijd even goed aansluiten op de doelgroep. Niet alle verhalen bleven even doeltreffend en zinnig. Uitgebreid vertellen over je business? Ok, maar waarom? We doen het je niet na, het gaat ons om ondernemerschap in het algemeen, en ondernemendheid. Laat de mens achter het bedrijf ook meer zien! Maar all in all, we.want.more. Meer foto’s hieronder en hier.