Connect2018, tweede fase.

Evenementen

Gisteren is het nieuwste project van MCAST, Friesland College-Ondernemerscollege & Friese Poort van start gegaan: de Mini Marketing Companies. In drie weken tijd gaan studenten ‘connect2018.com’ een nodige content push geven. Er is meer.

Connect2018

Connect2018 is een website gemaakt door studenten van het Friesland College en MCAST. Het platform is gemaakt om (het liefst) alle Culturele Hoofdstad projecten tussen de scholen, en tussen de steden, bij elkaar te verzamelen. Iedereen die meewerkt aan de projecten kan lid worden van de community en inhoud delen. Maar, wat we merken is dat de aangeleverde informatie achterloopt bij het beoogde doel. That’s where we come in.

Mini-Marketing-Companies

Het uiteindelijke doel van de website was om alle verzamelde projecten over te dragen aan de volgende European Capital of Culture. Dan moet de inhoud in ieder geval kloppen. Daarom gaan onze studenten ervoor zorgen dat alle projecten goed worden gecatalogiseerd en voorzien zijn van een goede beschrijving en beeldmateriaal. Ook hun eigen project gaan studenten zo in beeld brengen dat het duidelijk wordt wat we met connect2018 wilden bereiken: verbindingen maken. De beoogde einddatum is 1 juni.

De studenten hebben nu vier dagen de tijd om de eerste stappen te maken, dan gaan de MCAST studenten alweer terug. Ze werken daarom snel. De eerste en tweede project-blog staan online. De Facebook-pagina is live (de posts volgen), alsook Twitter. De eerste beelden voor onze project video zijn opgenomen, en de projectcontactpersonen voor alle scholen zijn in the picture. Not bad for a mornings’ work. Morgen gaan de studenten naar Friese Poort Sneek, daar gaan ze kennis maken met Friese Poort studenten, gaan ze presentaties geven over hun uitwisseling, en gaan ze in de middag verder met het werk.

Ondernemerscollege

Het Ondernemerscollege heeft: het project-plan en doelen uitgewerkt, de warm-welcome georganiseerd, team-building verzorgd, project-briefing gegeven, team-dynamiek gesteund, en zorgt vandaag en vrijdag voor de begeleiding @ de Kanselarij.

Project, on.