Business Voice 2018! De stem van Esmee.

(Heerenveen) In het Posthuis Theater werd dit jaar de Business Voice gehouden. Een spetterend event waarbij beginnende ondernemers zich presenteerden aan het publiek en kans maakten op een persoonlijke startup-coach. Het principe was zoals de tv show. Een aantal coaches zat met de rug naar het publiek en de kandidaten. Als ze een match voelden konden ze de stoel omdraaien en daarmee hun coaching aanbieden aan de beginnende ondernemers. Spannend, niet? Onze studente, Esmee Baanstra, was er bij en deelt haar verhaal.


Esmee Baanstra:

Business Voice Heerenveen is een event voor mensen die een bedrijf willen starten en één op één coaching willen winnen.  De ondernemers die meedoen presenteren zich in de finale met een hulpvraag verwerkt in een pitch van ongeveer twee minuten. Als de ondernemers de pitch hebben gedaan hebben ze eigenlijk al iets gewonnen. Want, ze krijgen a) aandacht van de media en b) er zitten mensen in de zaal die graag willen helpen! Maar goed, het doel van de pitch is om interesse te krijgen van één van de coaches. Daar gaan de ondernemers wel voor.

Van dit event hebben ook wij, als studenten van het Ondernemerscollege Keuzedelen, gebruikt gemaakt. In de tijd dat de jury de winnaar van “De Business Voice” ging uitkiezen stonden wij als studenten op het podium om onze stem te laten horen. Ik mocht met een aantal mede studenten, net zoals de deelnemers, een pitch geven van ongeveer twee minuten. Wij hadden niet als doel om interesse bij de coaches te krijgen maar juist bij het publiek dat in de pauze in de zaal bleef zitten. Ook spannend.

Op school zijn we de laatste weken bezig geweest met ons eigen ondernemersplan en die mochten we pitchen in het Posthuis Theater. Natuurlijk een mooie ervaring om voor zoveel mensen jouw ondernemingsplan te presenteren. Ik heb al sinds mijn tiende het idee om mijn eigen onderneming te starten in de mode en door op dit event te spreken kreeg ik veel  aandacht van allemaal verschillende doelgroepen.

Na de pitch kwamen het publiek en de coaches bij elkaar voor een netwerkborrel. Dit was nog een kans om connecties te maken en mensen te laten zien dat wij de nieuwe generatie zijn van de ondernemers. Ook zo hebben wij ons laten zien en ons stem laten horen. Ook hebben we visitekaartjes uitgewisseld zodat we in contact kunnen blijven met de ondernemers.

Kortom, een geslaagde avond en zeker een eer om te mogen spreken tijdens de Business Voice Heerenveen.


Bedankt voor je verslag Esmee!

Het was een feestje om bij aanwezig te zijn! “De Voice” kandidaten waren verder heel verschillend en de sfeer was open en ontspannen. Tijdens de pauze ging de jury inderdaad in overleg en mochten onze studenten het podium beklimmen. Ze volgen allemaal een keuzedeel ondernemerschap bij het Ondernemerscollege en hebben al, zoals Esmee ook zei,  een idee over wat ze willen gaan ondernemen. We willen ze nogmaals een compliment geven want ze gaven één voor één een stevige pitch!  Na de pitch volgden een aantal publieksvragen. Deze waren soms ook best pittig maar de studenten gingen hier super mee om en stonden hun mannetje! Ook daarom onze complimenten voor Esmee en haar peers.

Al met al, bedankt Business Voice Heerenveen voor het mogelijk maken van deze prachtige leerervaring voor de student-ondernemers van het Friesland College!