Launch Game 2018, een blog van de winnaars!

“Blue Wave” , het team van onze studente Robin Overes,  heeft  de Launch Game 2018 gewonnen! Hieraan deden zowel MBO en HBO studenten mee. Robin deelt haar ervaring met ons in een nieuwe studenten-blog!


Tijdens de Launch Game doorloop je twee jaar van een bedrijf/organisatie in één middag. Je krijgt daarbij wel een opdracht, en dit geval moesten we met bioplastic als grondstof een nieuw product bedenken. Je doorloopt vervolgens tijdens de spelrondes de verschillende stadia die een bedrijf normaal zou doorlopen, maar waar dan veel sneller.

Ons Blue Wave idee was om van bioplastic garen te maken waarvan je vervolgens kleding van maakt. Ook worden sommige delen van de kleding, in ons concept, gemaakt door mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zo wordt sociaal ondernemerschap ook nog meegenomen!

…omdat ik met het slimme idee kwam dat we van de bio plastic katoen konden maken…

De eerste twee rondes hadden we nog geen idee wat we aan het doen waren en wat alles inhield. Dit was te merken door de volgorde waarin wij naar de verschillende adviseurs en juryleden gingen.

De eerste ronde was ik vooral aan het woord omdat ik met het slimme idee kwam dat we van de bio plastic katoen konden maken. Ik had vanuit school al een beetje mee gekregen hoe het proces ging waardoor ik aan de verschillende ondernemers/investeerders kon uitleggen hoe het in werking ging. Nadat ik mijn verhaal een paar keer had gedaan kregen mijn teamgenoten door hoe het werkte en hoe het was. Ze gingen dingen toevoegen en konden mee praten.

De eerste 3 rondes leden we alleen maar verlies en hadden ons nog niet echt gefocust op het inkomen omdat we eerst alles geregeld moesten hebben. In de 4e ronde gingen we ons opsplitsen. Bij de één vertelde we dan ons idee terwijl ik en een ander teamgenoot nog even tegelijkertijd met een investeerdster gingen zitten. Na haar  te hebben gesproken zijn we later nog een keer naar haar toe gegaan en hebben we nog meer geld uit haar kunnen krijgen. Kijk, dat heet strategie.

Uiteindelijk waren we al doende een TOP team geworden die goed op elkaar is ingespeeld. En door goed samen te werken, door onze inzet, en ons geloof in het product hebben wij de Launch Game 2018 gewonnen!

Meer foto’s zien? Klik dan hier!